Kosa somsa (duhovkada)

Bugun men g’ayrioddiy, shov-shuvli kosa somsani uy sharoitida oddiy duhovkada pishirishga harakat qildim. Juda mazali va suvli chiqdi! Pishirishga maslahat beraman!

Ingredientlar
Nechta odamga: +
  • Un350 gramm
  • Iliq suv180 gramm
  • Tuz½ choy qoshiq
  • Semechka yog'i35 gramm
  • Saryog'50 gramm
  • Kiyma uchun
  • Mol goshti200 gramm
  • Piyoz1.5 dona
  • Dumba yog'i40 gramm
  • Tuz 
  • Zira 
Usul
1 soat 50 minut Video recept Cho'p etish
  • Hamirga (2 stakan un, 1 stakan suv, 0,5 kichik osh qoshiq tuz, 1 dona tuxum, 30-40 gramm o'simlik yog'i, 50 gramm saryoq hamirga surtish uchun).
    Xamirni un, iliq tuzlin suv va tuxumdan tayorlang, o'simlik yog'i qo'shing. 20 daqiqa kuting.
    Keyin xamirni yaxshilab yoyib chiqing, eritilgan sariyog 'bilan yog'lang, rulonga aylantiring, 80-100 grammlik bolaklarga bolib, muzlatgichga 15-20 daqiqaga qo'ying.

  • Qiyma (200 gramm mol go'shti, 80-100 gramm piyoz, 40 gramm dumba yog'i, tuz, qalampir, zira). Hamma narsani tog'rab, yaxshilab siqib, kamida yarim soat marinadlaymiz.

  • Qiymani kosa ichiga joylashtiramiz (go'shtning ostiga ozgina xamirni qo'yishingiz mumkin, yanada mazali bo'ladi), xamir yoyib (qirralari ingichka, o'rtasi qalinroq), kosa qirralarini sovuq suv bilan namlagach xamir bilan yopamiz.

  • Kosalarni sovuq pishirish listiga joylashtiramiz va biroz qizdirilgan duhovkaga joylashtiramiz. Duhovkani haroratni 200-220 ga qo'yamiz va 40 daqiqa pishirib olamiz (xamirning rangiga e'tibor bering).

  • Yoqimli ishtaha!

Baho